Kako se mjenjaju uvjerenja?


Kako se mjenjaju uvjerenja?
Proces se sastoji iz tri koraka. U nastavku cemo stara uvjerenja ili podsvjest oznacavati sa Y, a nova sa X, tek toliko da se ne zbunite oko stickmana. Sta se u praksi desava. Dodjemo na ideju da napravimo nesto novo, slobodno receno, padne nam nesto na pamet, ideja X. Kada krenemo u realizaciju te nove ideje koja nam je pala na pamet u svijenom dijelu uma, umjesa se nas podsvjesni dio uma i uvijek i sta god radili ostvarujemo iste ili slicne rezultate. Mozda je osoba kojoj je ta nova ideja pala na pamet promjenila sve, ali ne i podsvjest, svoja stara uvjerenja, svoju staru sliku o sebi, a ne zaboravite da podsvjesni dio uma daje 93% rezultata koje ostvarujemo.
 
Prvi korak na ovom putu je ponavljanje nove ideje u svijesnom dijelu naseg uma, stvarno zamisljanje onoga sta zelimo biti, raditi ili imati. Potrebno je 90 dana, tri puta dnevno po najmanje 20 minuta da bi nasa nova slika postala nase novo uvjerenje koje ce odredjivati nase nove rezultate. Detaljno precizno i jasno odredite kakva osoba zelite biti, gdje zelite biti i sta sve zelite ostvariti. Onda krenite sa ponavljanjem te slike u svjesnom dijelu uma, kao sto sam rekao, tri puta dnevno po 20 minuta, u periodu od tri mjeseca.
 
Sada idemo na drugi korak, emotivno povezivanje s nasom novom idejom. Dok ovu vjezbu budete radili osjetcajte emocije, kako bi se vi osjecali da ste vec sada osoba kakva zelite biti, da imate ono o cemu ste sanjali, da zivite gdje volite i da mozete ostvariti sve svoje snove. Kada ponavljate ove slike budite svim svojim srcem na tom mjestu gdje zelite biti. Vasu novu ideju morate voljeti svim svojim srcem, morate se zaljubiti u nju, kao kada ugledate osobu iz svojih snova, pa vam srce zaigra, osjetite adrenalin u krvi, trnci vam pocnu prolaziti tjelom. Iste ove emocije morate gajiti i prema svojoj novoj ideji, morate joj pokloniti ljubav, paznju i emocije.
 
I sad nam ostaje jos treci korak. Kada krenete s ponavljanjem i emotivnim vezivanjem na kraju nam ostaje akcija koja je u skladu s mislima i emocijama. Razmisljajte kao da ste vec postali ono sta zelite, oblacite se kao osoba kakva zelite postati, ponasajte se kao ta osoba, govorite kao ta osoba. Isus je to ovako rekao: Bice vam po vjeri vasoj. Vjerujte da mozete to sta zelite, ponasajte se kao da je to vec stvarnost i vasa vjera ce postati vasa realnost. Kada ovo budete primjenjivali dovoljno dugo vase Y ili stara uvjerenja ce preci u X, odnosno nova uvjerenja i doovesti do X rezultata. Kao sto sada ne morate puno razmisljati da li cete ostvariti prosjecne rezultate i imati prosjecan zivot, tako ni tada necete morati brinuti da li cete ostvariti nadprosjecne rezultate i biti bolji i uspjesniji o vecine drugih.
 
SVA MOC JE VEC U NAMA!
BJELO
Kategorije Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close