Da li ste svesni svog savrsenstva?


Prvi korak u postizanju pozitivnih promena je svesnost.

Svi smo mi rodjeni isti, s istim mogucnostima i potencijalima. Dete kada se rodi ono je u stanju da postane bilo sta. Detetov mozak je potpuno nerazvijen, bez ikakvih veza i svesnosti. U detetov mozak se moze programirati bilo sta, sve je moguce, jer ne postoje ogranicenja koja to sprecavaju. Ako dete tokom odrastanja slusa dva razlicita jezika, ono ce tecno govoriti oba jezika, bez problema. Svest o svetu koji ga okruzuje, osobama, ljubavi, novcu i svemu drugom dete stice od okruzenja u kojem se nalazi. Tu svest dete je dobilo od drugih koji su to programirali u njega, kroz price, ponavljanja i radnje. Na ovaj nacin dete je steklo uverenja i navike koje ce kasnije odredjivati ono sta ce biti i postizati u zivotu.

Oni koji su nas programirali i dali nam sadasnja uverenja koja imamo i koja odredjuju rezultate koje dobijamo su svoja uverenja stekli od nekih drugih u vreme kada su oni bili deca. Uverenja koja sada imamo nisu nasa, vec uverenja nekih drugih.

Ovo je zapravo najbolja stvar!

Ovo je zapravo najbolja stvar zato sto je naucno dokazano da se cak i u sedamdesetim godina nas mozak moze menjati i stvarati nove veze koje ce dovesti do drugacijih rezultata. Ako znamo da smo rodjeni puni potencijala da postanemo bilo sta, da imamo negranicene mogucnosti, da su uverenja koja sada imamo i koja odredjuju rezultate koje dobijamo tudja i da se mozak tokom celog zivota moze menjati, onda mozemo promeniti sadasnja uverenja da bi promenili sadasnje rezultate. Ja imam 40 godina i od momenta kada su u mene programirana odredjena uverenja do danas, svet se drasticno promenio, a moja uverenja su zastarela i prevazidjena. Da bi moga uspesno funkcionisati u sadsnjem svetu ja moram menjati svoja uverenja.

Na isti nacin kao sto su nastala, uverenja se i menjaju. Sada svako ima mogucnost da po svom izboru bira uverenja koja ce imati i koja ce doneti odredjene rezultate. Stara uverenja smo stekli tako sto smo odredjenu ideju culi puno puta i emotivno se povezali s njom. Detetu kada se rodi, dok ne kaze prvu rec je potrebno u proseku 8 do 9 meseci. Novu ideju koju zelimo programirati kao nase novo uverenje je isto tako potrebno ponavljati puno puta i emotivno se vezati za tu ideju. Naravno pozitivno se vezati. Za ovaj proces stvaranja novih uverenja je potrebno vreme, jer u nas mozak programiramo nesto cega u njemu nema, kao dete koje treba nauciti izgovoriti prvu rec.

Svesnost o mogucnosti i nacinu promena je prva stvar na putu promena, jer nakon svesnosti svi koraci ce biti uradjeni s puno vise vere i samopuzdanja.

Ako zelite saznati nesto vise o ovom ili zakazati besplatan razgovor, ostavite poruku ispod.

Kategorije Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close