Mentalni trening


Sta je to mentalni trening?

Kao sto odlaskom u teretanu vezbamo svoje mentalne misice da bi bili snazniji i bolje izgledali, isto kako se moraju vezbati i mentalni misici da bi ziveli bolje i bolje se osecali. Za svaki deo tela postoji odredjena vezba kojom se jaca taj deo tela. Isto vazi i za mentalni trening, za svaki misic postoji odredjena vezba kojom se taj misic razvija i jaca.

Koji su to mentalni misici?

Postoji 6 mentalnih misica svesnog dela uma, a to su :

  • Percepcija
  • Intuicija
  • Pamcenje
  • Masta
  • Volja
  • Rasudjivanje

Percepcija

Percepcija predstavlja nase poglede na zivot i svet koji nas okruzuje. Mi zivimo u bipolarnom svetu, sta znaci da za sve postoji suprotnost, a resenje svakog izazova se krije na suprotnom mestu u odnosu na ono gde je nastalo. Promenom percepcije se menja i pogled na izazov, a onda je dolazak do resenja laksi.

Intuicija

Intuicija predstavlja nas unutrasnji osecaj. To je onaj osecaj kada Vam glas u glavi govori sta da napravite. To svi imamo, jer svako je bar jednom sebi rekao, trebao sam poslusati taj unutrasnji glas. Intuicija se moze jacati meditacijom i smirivanjem svesnog dela uma.

Pamcenje

Svi imamo moc pamcenja, a pamcenje znaci da sve dogadjaje, iskustva i sve ono sto smo doziveli pohranjujemo na jedno mesto, jednu bazu podataka. U toj bazi podataka su sve dobre i lose stvari koje su nam se desavale tokom zivota. Ovaj misic se vezba tako sto se pozitivne datoteke vise izvlaze iz baze podataka i koriste u svakodnevnom zivotu. Tako se stvara navika pozitivnog pamcenja.

Masta

Sve na svetu je nastalo dva puta, prvo u necijem umu, a onda u realnosti. Mentalni misic maste nam koristi da za svaki izazov ili cilj u nasem umu smislimo kreativno resenje. Samo uz pomoc maste je moguce promeniti sadasnje stanje. Stalno razmisljanje o sadasnjem stanju proizvodi jos sadasnjeg stanja.

Volja

Volja je sposobnost da se fokusirate na svoje zelje i ciljeve. Jasne zelje i ciljevi jacaju volju da se napravi akcija koja ce dovesti do pozitivnih rezultata. Kada se nadjemo u nekom izazovu za koji nemamo resenje, jaka volja ce nam pomoci da nastavimo dalje i ne odustanemo.

Rasudjivanje

Rasudjivanje je sposobnost donosenja odluka. Ovaj misic je namerno ostavljen za kraj, jer jacanje ostalih misica dovodi do jacanja i ovog misica. Kada imamo dobru perzcepciju, podrzanu ituicijom, pamcenjem, mastom i voljom onda ce donosenje svake odluke biti puno lakse.

Ako se zelite prijaviti za mentalni trening i iati svog licnog mentalnog trenera, prijavite se na dugme ispod.

Kategorije Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close