Za svaki Vas izazov vec postoji resenje


Mi zivimo u bipolarnom svetu, sto znaci da za sve na svetu postoji suprotnost,

  • Levo – desno,
  • gore – dole,
  • napred – nazad,
  • dobro – lose,
  • lepo – ruzno,
  • slatko – gorko,
  • itd ………….

Da nije jednog, ne bi postojalo ni ono drugo. Ovo je univerzalno pravilo koje funkcionise za sve na svetu, 100% tacno i bez odstupanja. Ako ovo funkcionise za sve na svetu 100% apsolutno, onda funkcionise i za svaki izazov ili problem.

Za svaki izazov mora postojati resenje.

Ako znamo da za svaki nas izazov postoji i resenje, onda bi se trebali svim silama fokusirati na resenje. Fokus na izazovu uvek stvara jos izazova, jer nase misli kreiraju, a kako kreiraju vec sam dosta puta govorio, ali ajde da ponovim jos jednom, jer je jako vazno.

Svaka misao u mozgu stvara odredjenu vezu ili jaca vec postojecu. Konstantno razmisljanje o izazovu samo jaca tu, vec postojecu vezu koja je u nasem mozgu. Zamislite to kao neko uze koje je sastvaljeno od miliona sitnih vlakana. Sto se vise vlakana dodaje tom uzetu ono je jace i teze ga je prekinuti. Svi cemo se sloziti da je puno lakse prekinuti konac nego neko drugo jace uze.

Isto ovo vazi i za nase misli. Sto vise mislimo o problemu to stvaramo jacu vezu u mozgu koju je nakon dosta misli o problemu teze raskinuti.

Gde se krije resenje?

Resenje se krije na drugom mestu u odnosu na ono gde je nastalo ili u drugacijem pogledu na izazov koji imamo. Ako stalno stojimo u mestu i mislimo o izazovu koji imamo, tesko cemo resiti taj izazov. Potrebno je da se udaljimo sa tog mesta gde je izazov i pogledamo ga iz nekog drugacijeg ugla.

Ako ne verujete u ovo slobodno mi se javite i za svaki vas izazov ja cu naci resenje, za svaki vas negativan pogled na nesto ja cu naci pozitivan.

Sve na svetu jednostavno jeste i nije ni dobro ni lose sve do momenta dok o tom mi ne donesemo zakljucak na osnovu nasih uverenja.

Kategorije Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close