Dve najvece zablude vezane za coachnig


Zabluda broj 1: Coach reseva problem

Ovo je najveca zabluda o coachevima koja vlada ovim prostorom. Coach nije taj koji resava neciji problem, to je zadatak one osobe koja dodje kod coacha. Zadatak coacha je da svom klijentu pomogne da svoj problem sagleda iz vise uglova i na neki drugaciji nacin u odnosu na onaj kada je problem nastao. Coach je tu da svog klijenta motivise na pravljenje akcija u skladu sa novim pogledima na klijentov problem. Novi pogled na problem vodi do drugacijih akcija koje onda vode do drugacijih rezultata. Klijent je taj koji odredjuje koje korake i kakvu akciju ce napraviti kada svoj problem sagleda na drugaciji nacin. Mentalni misic zvan PERCEPCIJA.

Za svaki problem postoje barem dva resenja, a koje resenje ce klijent izabrati zavisi od klijentovih ciljeva, zelja, uverenja i navika.

Prirodni zakon rasta kaze da sve na svetu raste iznutra prema van, pa postujuci prirodni zakon rasta, klijent mora promenu napraviti u sebi da bi dobio neki drugi rezultat. Ako se od coacha trazi resenje nekog problema onda se ne postuje prirodni zakon rasta i ne mogu se dobiti pravi rezultati.

Zabluda broj 2: Brzo i efikasno resenje

Za nastanak svakog problema je potrebno odredjeno vreme da bi se taj problem manifestovao u realnosti. Praksa je prepuna ovakvih primera pa ih necu nabrajati. Ako je za nastanak problema bilo potrebno odredjeno vreme, onda isto tako za resavanje tog problema je potrebno odredjeno vreme. Brzo i efikasno resenje ne postoji, mada bi svi voleli da brzo rese sve probleme koje imaju, a da pri tom ne uloze nista ili jako malo.

Motivacija u smislu prica koje se zele cuti podizu vibracije, a onda dolazi i do kratkorocnih pozitivnih promena, jer osoba na visokoj vibraciji privlaci sve sta je u skladu s tom vibracijom. Posto problemi nikada nece nestati,osoba koja je motivisana nekom lepom pricom ce se pri prvom susretu sa problemom vratiti na staru, nisku vibraciju i ponovo privlaciti sve sta je na toj vibraciji.

Nasa podsvest je odgovorna za 93% rezultata koje dobijamo, a u nasoj podsvesti se nalaze programi koji se moraju promeniti da bi promene bile dugorocne i efikasne. Za ovaj proces je potrebno vreme, trud, jaka volja i velika vera.

Preko 90% osoba na svetu svoj zivot provede koristeci se samo svesnim delom svog uma, a svesni deo uma je odgovoran za 7% rezultata koje dobijamo. Drugim recima, 90% osoba na svetu provede svoj zivot oslanjajuci se samo na svoja cula, culo vida, sluha, mirisa, dodira i ukusa. Svesni deo uma funkcionise putem nasih cula, a sve one podatke koje dobijemo putem nasih cula obradjuje podsvesni deo uma koji te podatke tumaci na osnovu programa koje vec ima u sebi.

Za promenu uverenja je potrebno u proseku tri meseca svakodnevnog rada, zato tvrdim da ne postoji jednostavno i efikasno resenje, jer programa u podsvesti cesto nismo ni svesni.

Za vise informacija o uverenjima i promenama uverenja zakazite besplatan razgovor.

Kategorije Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close