Od tacke A do tacke B


Cesto se postavlja pitanje kako doci od tacke A do tacke B i vecina smatra da treba znati svaki korak na tom putu. Ovo pitanje i sam dobijam, kako u coachingu, tako i u privatnom zivotu.

Tacka A za mene predstavlja mesto sa koga polazim, moja sadasnja pozicija. To je sve ono sta imam sada, sva moja znanja, iskustva, dozivljaji, lekcije, uspesi, neuspesi, sve sta sam doziveo od rodjenja do sada.

Tacka B je moj cilj koji zelim ostvariti, to je mesto na koje zelim stici, osecaj koji zelim iskusiti kada dodjem na to mesto i iskustvo koje zelim doziveti kada tu dodjem. Svaki moj cilj je povezan s nekom lepom i prijatnom emocijom koju zelim doziveti kada ostvarim svoj cilj. Emocija vezana za cilj daje tom cilju vecu vibraciju i snagu volje da se do cilja dodje onda kada postane tesko.

Praznina izmedju tacke A i tacke B mora biti ispunena VEROM i MASTOM.

Vera za mene predstavlja verovanje u nesto sta trenutno ne postoji, cega trenutno nema u nasoj realnosti. Moc vere nam daje snagu da uvek idemo dalje i ne prestajemo dok ne dodjemo do cilja. Svi veliki pronalasci su nastali na ovaj nacin, a ostvarili su ih samo oni koji su imali jaku veru. Primera u istoriji ima mnogo, Edison, Ford, Tesla i svaki drugi veliki pronalazac.

Mentalni misic zvani MASTA nam omogucava da u svom umu stvorimo sliku naseg konacnog cilja i da se fokusiramo na to. Svi oni koji ne koriste mastu da bi stvorili sliku svog cilja u umu, a pozivaju se na realnost koju sada imaju, tesko mogu uspeti u postizanju svog cilja. Mi smo bica koja razmisljaju u slikama i zato je ovo jako bitno. Svi veliki pronalazaci su bili sanjari i vecina im se u pocetku smejala, a kasnije su njihovi snovi postali svacija realnost bez koje se ne moze zamisliti moderan zivot.

Praznina izmedju tacke A i tacke B ispunjena VEROM i MASTOM sama privlaci dogadjaje, iskustva i okolnosti koje ce dovesti do konacnog cilja, koraci koje cemo napraviti vodjeni VEROM i MASTOM se ne mogu unapred odrediti i oni nisu nasa briga. Nasa briga je gradja jake VERE i MASTE.

VERA, MASTA, odredjivanje tacke A i tacke B su stvari koje zavise od samog pojedinca i one se nalaze u svakom od nas, zato je jako vazno okrenuti se ka sebi i svojim prirodnim potencijalnima kada se zeli doci do cilja, umesto trazenja resenja negde izvana.

Za svaki izazov na koji se naidje na putu do cilja resenje vec postoji, a to resenje se krije u Vama i samo Vi sami mozete naci kvalitetno resenje za svaki Vas izazov.

Zelju da se zna svaki korak na putu od tacke A do tacke B mnogi milioneri, multimilioneri ili bilioneri smatraju pogresnom. Kao jednu od osnovnih razlika izmedju bogatih i siromasnih oni navode nacin razmisljanja.

Siromasna osoba zeli znati svaki korak na tom putu, pa tek ako zna sve korake donosi odluku da li ce nesto raditi ili ne.

Bogati prvo odluce sta ce raditi, pa tek onda razmisljaju o koracima koje moraju napraviti.

SVA MOC JE VEC U VAMA!

Kategorije Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close