UM


Um se cesto poistovecuje s mozgom, a cesto se i mi sami poistovecujemo s umom, tvrdeci da smo mi nas um. Nas mozak je kao satelit koji prima informacije, obradi ih, a onda ih salje negde drugo. U nasem slucaju, Univerzalni um ili Univerzalna inteligencija koja nam je omogucila da uzivamo u svim blagodetima danasnjice je ta koja nasem mozgu salje informacije koje nas mozak na osnovu programa koji postoje u njemu obradjuje i vraca Univerzalnoj inteligenciji ili umu na realizaciju.

Nas um se sastoji iz dva dela, svesnog i podsvesnog.

svesni_i_podsvesni_um

Ovu sliku uma stvorio je americki doktor Thurman Fleed, kiroprakticar koji je na ovaj nacin svoji pacijentima objasnjavao kako funkcionise um i imao je velike rezultate u svom radu. Doktor Fleed je otkrio da njegovi pacijenti postizu bolje rezultate u lecenju kada imaju sliku i predstavu o svom umu. Svest uvijek deluje u sadasnjem trenutku, dok podsvest radi u pozadini. Vi sada na svesnom nivou citate ovo, a u podsvesti donosite zakljucke o onom sta ste procitali. Svesni deo uma funkcionise putem nasih pet cula, cula vida, sluha, ukusa, mirisa i dodira. Velika vecina provede svoj zivot koristeci se samo svesnim delom svog uma skupljajuci informacije putem svojih cula, stvarajuci tako ideje na osnovu informacija koje su skupuli putem svojih cula. Svesni dio uma je odgovoran za 7% rezultata koje postizemo, dok je za ostatak tj, onih 93% rezultata koje postizemo zasluzan nas podsvesni deo um. Podsvesni deo um je kao ogromno skladiste u kojem se nalaze sva nasa iskustva, programi iz proslosti, emocije koje smo dozivljavali, sve ono cemu su nas ucili kada smo bili mali i kada smo odrastali.

autopilot

Podsvest se u nasim zivotima ponasa kao autopilot koji odrzava zadatu  putanju aviona bez obzira na turbulencije na koje avion nailazi tokom leta. Kada avion poleti sa piste i dostigne odredjenu visinu, pilot ukljuci autopilota koji kontrolise sve bitne parametre leta koji ce avion i putnike dovesti na unapred programiranu destinaciju. Tokom leta, autopilot se brine o brzini aviona, visini na kojoj leti, radu motora, smeru leta i svim ostalim parametrima dok pilot samo kontrolise instrumente i nadgleda da li je sve kako treba. Kada upadne u turbulenciju i skrene sa zadatatog kursa, autopilot to odmah detektuje i automatski podesava parametre leta da se vrati na zadati kurs. Za primer cemo uzeti covjeka koji je jako nervozan i koji ima losu sliku o samom sebi, sve i svako ga nervira, svi drugi su mu krivi za sve sta mu se desava itd., a taj covjek ima zelju da sve to promeni i da bude miran i stalozen. Zapamtite da su sve ovo samo ideje koje su u podsvesti ovog covjeka. Da bi dobio zeljeno stanje smirenosti ovaj covek ce setati u prirodi, slusati opustajucu muziku izbegavati svadje i susrete s nervoznim osobama i u toj svojoj zelji ce uspeti, bice smiren neko vreme ali ce se uvijek i iznova vracati svojim starim navikama. Ovo vracanje na stare navike se desava iz razloga koji sam vec spomenuo, a to je da nasa podsvest deluje kao autopilot  koji nas uvek vraca na staro kada primeti da nismo na kursu za koji je programiran autopilot  . Trajno stanje se nikada nece desiti dok se ne promeni program koji kotrolise autopilota. Ovo je razlog zasto mnogi odustaju od svojih ciljeva i zelja nakon mnogo pokusaja da promene stanje u kojem se nalaze.Ovo je ujedno i odgovor na pitanje zasto neki rade jako malo a imaju velike rezultate, dok neki rade veoma naporno a rezultati su im mali. Svesno, putem misli mozemo promjeniti programe u podsveti.

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close